Annons:
Etiketternäringochreceptartikel
Läst 6106 ggr
[Malin]
2011-01-28 22:13

Quinoafrallor

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Mycket goda bullar som funkar perfekt att ha på jäsning under natten och sedan baka ut till frukostbullar!

Ingredienser, 16 frallor
½ paket färsk jäst
4 dl vatten
3 dl kokt quinoa
1 l siktat dinkelmjöl
1 tsk salt
1-2 dl dinkelmjöl till utbakning

Gör såhär:
1. Smula sönder jästen i en bunke.
2. Lös upp jästen med kallt vatten och rör i quinoa, dinkelmjöl och salt. Arbeta degen smidig och jäs under bakduk i ca 8 timmar (perfekt över natten). Om du vill göra frallorna snabbare kan du lösa upp jästen i ljummet vatten och låta jäsa i ungefär 1 timme.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Häll ut degen på ett mjölat bord. Strö mjöl på degen. Skär den försiktigt i 16 bitar. Tryck inte för mycket på degen, det är viktigt att degbubblorna finns kvar och gör frallorna luftiga. Lägg bitarna på två plåtar med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

130 kcal/fralla
0,5 g fett, 4 g protein, 26 g kolhydrater

Receptet kommer från tidningen Laga Lätt, nummer 1 2011

Annons:
Mitralis
2011-01-28 22:53
#1

Låter gott och nyttigt Tungan ute



Upp till toppen
Annons: