Quinoafrallor
Mycket goda bullar som funkar perfekt att ha på jäsning under natten och sedan baka ut till frukostbullar!
Ingredienser, 16 frallor
½ paket färsk jäst
4 dl vatten
3 dl kokt quinoa
1 l siktat dinkelmjöl
1 tsk salt
1-2 dl dinkelmjöl till utbakning
Gör såhär:
1. Smula sönder jästen i en bunke.
2. Lös upp jästen med kallt vatten och rör i quinoa, dinkelmjöl och salt. Arbeta degen smidig och jäs under bakduk i ca 8 timmar (perfekt över natten). Om du vill göra frallorna snabbare kan du lösa upp jästen i ljummet vatten och låta jäsa i ungefär 1 timme.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Häll ut degen på ett mjölat bord. Strö mjöl på degen. Skär den försiktigt i 16 bitar. Tryck inte för mycket på degen, det är viktigt att degbubblorna finns kvar och gör frallorna luftiga. Lägg bitarna på två plåtar med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
130 kcal/fralla
0,5 g fett, 4 g protein, 26 g kolhydrater
Receptet kommer från tidningen Laga Lätt, nummer 1 2011