Näring, Allmänt matnyttigt och recept

Gryta av högrev

2008-03-16 13:05 #0 av: Lorita

Jag fortsäter temat på grytor och presenterar här en bildserie om hur en gryta blir till i mitt kök. Den största fördelen med grytor förutom att det är gott är att man kan göra mycket och sen frysa till lunchlådor att ha med till jobbet.

 

Jag använde högrev, räkna 150-200 gram per portion, morot, lök och två kvistar rosmarin saltad gjorde jag med soja på slutet. Burken med timjan blev inte använd då jag tyckte att det räckte med rosmarinsmaken

Jag la i två hela lökar och rosmarin kvistarna och lät detta koka på svag värme medan jag skar kött och grönsaker.

När man skär kött ska man tänka på att skära av fibrerna, så köttet blir mört.

Jag skar köttet mindre bitar än vad som står i artikeln om koktider, det är för att jag tycker det blir godast så.

Jag bryner köttet snabbt i stekpannan denna gången i Bregott.

Jag tog upp rosmarinkvistarna och de hela lökarna och börjar koka köttet

När det är ca 10 minuter kvar av koktiden blandar jag i lök och morötter, smakar av och kryddar med soja för att få lite sälta.

Grytan serverades med röd Quenoa, den röda Quenoan har blivit något av en favorit hemma hos oss

Det som blev över frös jag för att kunna ha som lunch, även Quenoa går att frysa.

 

 

Relaterade länkar

Av: Lorita

Datum för publicering

  • 2008-03-16

Med vänlig hälsning Lorita
Sajtvärd för Konstnärer, Welshponny och Westernridning




Anmäl
2008-03-16 22:37 #1 av: Lorita

Jag hoppas ni har översikt med att dom sista bilderna är lite oskarpa........dom är tagna med dotterns mobil då batterierna i vanliga kameran tog slut Generad

Med vänlig hälsning Lorita
Sajtvärd för Konstnärer, Welshponny och Westernridning




Anmäl
2008-06-22 23:49 #2 av: SusannaT

ååh va gott det där såg ut. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.