Näring, Allmänt matnyttigt och recept

Av ett halvt paket degblad

2008-02-03 11:03 #0 av: Lorita

Gjorde jag dessa örtkryddade pinnbröd, lite inspirerat av Italien och det brödpinnar man får på restauranger ibland. Lätt och enkelt som kan göra en måltid lite festligare och gott till en soppa tillexempel. Torkade frysta eller färska örter kan man använda efter tycke och smak, man tar vad man har tillgång till också ägg till pensling för färgen och för att det ska hålla ihop.

 

Man börjar med att dela ett paket med degblad.

Pensla ett blad med ägg och strö över örter efter tycke och smak. Här använder jag torkad oregano.

Rulla ihop degen till en pinne och pensla ytterligare en gång med ägg.

Sen gräddar man i ugnen ca 200 grader tills pinnarna fått önskad färg, ca 7-12 minuter, gott och festligt tilltugg till t.ex. en soppa.

Av: Lorita

Datum för publicering

  • 2008-02-03

Med vänlig hälsning Lorita
Sajtvärd för Konstnärer, Welshponny och Westernridning




Anmäl
2008-02-04 21:02 #1 av: ullna

Vore kul att veta hur mycket kolhydrater filodegen innehåller. Det är väl gjort på rismjöl eller?

Jag vet att somliga äter lite bröd men jag är försiktig.

Anmäl
2008-02-04 21:29 #2 av: Lorita

Jag ska titta efter nästa gång jag köper hem, det blir nog på torsdag då det är mina handlardag.

Med vänlig hälsning Lorita
Sajtvärd för Konstnärer, Welshponny och Westernridning




Anmäl
2008-02-05 00:54 #3 av: Kia
Åhhh tack för ett bra recept. En vän till mig har filodeg som jag av misstag handlade, skulle haft ngt annat. Men nu bara den ligger där. Detta kan han göra. Ska tipsa honom.....
Själv kan jag inte äta det, men han kan så detta var jättebra:) 
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.