Annons:
Etiketternäringochreceptartikel
Läst 16266 ggr
Magi-cat
2012-02-10 20:11

Livets vatten....

Livet uppstod i vatten... Vatten har helt unika egenskaper i jämförelse med alla andra vätskor. Utan dessa egenskaper skulle inget liv i den form vi känner det kunna existera på vår jord.

Gratisbild på Aligator

**Det vatten vi dricker nu är samma vatten som dinosaurierna drack…. Samma vatten som cirkulerat under hela Jordens historia och som är helt livsavgörande…

**

Energi + organiska molekyler = kemi

Energi + organiska molekyler + vatten = grunden för liv

Vatten har helt unika egenskaper i jämförelse med alla andra vätskor. Utan dessa egenskaper skulle inget liv i den form vi känner det kunna existera på vår jord.

**
Det unika vattnet…**

Tre egenheter hos vatten som utgör förutsättningen för liv:

☼ Vatten kokar vid hög temperatur. Tack vare det håller det sig flytande på jorden.

☼ Vatten håller värmen bra. Haven lagrar mycket värme och stabiliserar på så sätt klimatet.

☼ Vatten sväller i kyla. I motsats till andra ämnen är vattnets fasta form, is, lättare än den flytande. Därför bildas is på ytan. Om vatten inte hade denna egenskap skulle haven under jordens istider ha frusit från botten och upp och utrotat livet i vattnet.


H²O är nog världens mest kända formel. Den ser enkel ut, två väte och en syre, där väteatomerna sticker ut från syreatomen i en vinkel på 105 grader. Ändå är just denna molekyl så helt unik och en förutsättning för livet. Det finns ca 30 miljarder molekyler i en mikroliter vatten! Det är samspelet mellan alla molekyler som gör vattnets egenskaper så speciella.

En vattenmolekyl hålls samman av vätebindningar och har förmåga att skapa vätebindningar till andra vattenmolekyler. Inga andra vätskor har så starka vätebindningar. Tack vare detta kan t.ex. ett träd dra upp vatten ända upp till toppen i en obruten vattenpelare. Att transportera runt näringsämnen är en viktig uppgift för vattnet, i människor, växter och djur. En annan viktig uppgift är att delta i fotosyntesen, en så viktig process för livet på jorden!

Men vattnets betydelse för livet är ännu mer grundläggande: Det måste finnas vatten för att livets viktigaste molekyler: DNA och proteiner ska kunna få sina rätta former och fungera i livsprocessen. Vattnet deltar aktivt i kommunikationen mellan arvsanlagen och proteinerna!

Vattenmolekyler runt DNA-spiralen guidar proteinerna till rätt ställe. Här fungerar vattnet som informationsbärare.
**
**

Runt 70 % av människokroppen består av vatten, lite beroende på ålder m.m. Hjärnan består till upp till 80-85 % av vatten. Våra tankar uppstår i vatten! Så viktigt det är att detta vatten kan fullgöra sina uppgifter på bästa sätt! Att det är ett friskt, naturligt vatten…

Inte "bara" det…

Vi måste vara rädda om vårt vatten, inre och yttre, för en levande stark och harmonisk kropp, hos oss själva och hela Jorden!

Japanen Masaru Emoto har forskat mycket vatten och dess förmåga att bilda kristaller. Han upptäckte att ett friskt vatten bildar enastående vackra sexkantiga formationer, kristaller. Nedsmutsat vatten förmår inte bilda kristaller, det ser bara sunkigt ut…..

Det bästa är att vi kan läka både inre och yttre vatten! Emoto har visat med sina bilder att ett dåligt vatten, utan kristaller efter bön och läkning med vackra, harmoniska ord och sång åter kan börja bilda sexkantiga kristaller.

Han fortsatte att forska vidare och fann att vatten även reagerar på ord. Vänliga kärleksfulla ord gör att vattnet bildar harmoniska sexkantiga former som fullgör sina uppgifter i kroppen. Destruktiva ord ger deformerade former och kan inte bilda kristaller. Ett sådant vatten gör inte sin uppgift bra i kroppen. På Moder Jord med allt sitt vatten stör det hela harmonin och påverkar allt levande.

Dr Emoto menar att det handlar om en vibration. Det talade ordet, språket har en vibration, det skrivna ordet likaså. Allt som existerar har en vibration. Vatten påverkas av, drar åt sig vibrationerna/egenskaperna hos orden. Varje ord har sin egen signaturvibration, unik för just det.

Språket är något som finns naturligt, därför är också vattnet benäget att reagera på det.

"I believe that language is created by nature." säger Emoto

Under evolutionens gång lärde vi oss vilka ord/ljud som varnade för fara, vilka som var farliga, vilka som var säkra och trygga och tröstande osv. Dessa erfarenheter ackumulerades, byggdes på över tid. Kanske lär sig vattnet, för att kunna fungera som informationsbärare.

Likaså fann Emoto att vatten reagerar på musik. Vacker rogivande musik ger vackra kristaller. Vatten utsatt för destruktiv musik gjorde vattnet sunkigt. (sorry alla älskare av hårdrock…)

Det är väldigt viktigt att vi dricker ordentligt med vatten. Ofta dricker vi för lite….Om detta kan man läsa bl.a. i "Din kropp skriker efter vatten" av dr F. Batmanghalid. Han menar att man kan avhjälpa väldigt mycket i kroppen helt enkelt med att dricka tillräckligt med vatten - och tillräckligt är vanligtvis mycket mer än man tror.

T.ex. kan man förbättra hjärnans effektivitet, underlätta viktnedgång, få ett för högt blodtryck att sänkas enkelt och riskfritt, underlätta matsmältningen med allt vad det innebär av bättre hälsa… och mycket mer….

Rent vatten är ett mirakel. Låt oss vara rädda om vattnet och behandla det som det förtjänar, både det yttre och det inre….

Artikelförfattare Magi-cat

Källor text: 
Illustrerad Vetenskap 4-2007
Hälsa nr 1 2007
Masaru Emotos böcker om vatten

Källa bilder:
http://www.fotoakuten.se/
http://www.alotofphotos.com/search.php?
Wikipedia


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
Anterrabae
2012-03-10 16:16
#1

Jättetack för en fantastisk artikel. Mycket informativ och givande! Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[Mairah]
2012-03-10 20:31
#2

Mycket bra! Glad

Magi-cat
2012-03-10 21:59
#3

Tack så mycket! Skäms

Och tack för att ni läser….!


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Mitralis
2012-03-13 09:22
#4

Stort tack för en bra artikel Glad Jag hade ingen aning om att jag visste så lite om vatten.



Anterrabae
2013-01-07 22:58
#5

Puffar för vårt viktiga vatten igen! Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Lill-Kisse
2013-01-08 02:47
#6

Väldigt bra! Måste läsa igenom hela en gång till faktiskt.

Annons:
DesK
2018-02-01 12:20
#7

Den här artikeln är så bra och blir aldrig inaktuell. Magi-cat, stort tack för att du delade med dig av den 🌺

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Magi-cat
2018-02-01 16:59
#8

Men oh, så roligt att du kom ihåg den! Tack snälla DesK! 🌺 

Den var väldigt spännande att skriva.

(Och jag kunde ingenting om artiklar och iFokus på den tiden, men lärde mig mycket tack vare detta. 🙂)


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

DesK
2018-02-01 22:13
#9

Magi-cat det är en rik skatt av artiklar och inlägg som finns här på iFokus. En av de allra bästa är just din artikel om vatten 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Caersa
2019-09-27 14:56
#10

En fantastisk och så bra artikel.

Soligajag1
2019-11-16 19:55
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#11

Verkligen en bra artikel om vatten Magi-cat ! 😀👍 Ska läsa ordentligt sen ! Gjorde något annat idag , jag som tycker om vatten att dricka. Hittade min rotfruktsmaskin och hade 2 kg morötter 🥕 som jag inte ville kasta . Så det blev Morotsjuice, så gott! Hädanefter blir det färsk juice av olika frukter 🍇 bär,

HH 🙂

Upp till toppen
Annons: