Annons:
Etikettandraaspekterpåhälsa
Läst 2174 ggr
Scorpio97
2015-11-28 19:07

Röda linser tillaging

Är det dumt/farligt att äta linser som bara blivit kokade 2-3 minuter, istället för 5-10 minuter som det står på förpackningen? Gör det någon skillnad om man steker linserna någon minut också?

Anledningen till att jag frågar är för att jag inte gillar konsistensen på röda linser när dom är kokta som dom ska, men jag gillar smaken på linser och det är något jag gärna vill äta om jag bara slipper konsistensen. Efter lite experimenterande har jag upptäckt att om jag bara kokar dom i max 3 minuter blir dom inte mosiga och "äckliga". 

När jag googlar så hittar jag dels att man alltid bör följa instruktionerna när det gäller baljväxter, men vissa hävdar att det inte gäller just röda linser. Någon här som vad som gäller?


//Jessie

Annons:
Zepp
2015-11-28 19:36
#1

Röda linser blir mosiga!

Testa gröna!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anterrabae
2015-11-28 21:50
#2

Nej det är ingen fara om du sk undertillagar röda linser. De kanske blir lite svårare att smälta i magen. Men inte farliga. Man kan även grodda linser och äta den råa. Det är jättegott!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Scorpio97
2015-11-28 21:51
#3

#2 Tack för svaret!


//Jessie

Zepp
2015-11-30 00:24
#4

Röda funkar bra som redning i soppor!

Dvs den blir då lite tjockare.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anterrabae
2016-01-12 22:38
#5

#4 ja, särskilt om man mixar dem till mjöl först :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Zepp
2016-01-12 22:39
#6

Tycker de reder sig bra utan att röra?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Annons:
Anterrabae
2016-01-12 22:46
#7

#6 sant, men det går lite fortare som ren resning om man mixar. Men inte nödvändigt alls.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Upp till toppen
Annons: