Livsstil och speciella behov

Hamsterhjul...

2008-08-05 21:53 #0 av: Eleri-Twinkle

Ja det hade lika gärna kunnat varit ett sådant jag knatar fram på, för sjutton vad jag går och går och går och går. I över en månad har jag gått flera gånger i veckan, faktiskt 6 dagar av 7. Jag kan tack och lov konstatera att flåset har blivit bättre, både på raksträcka och i hemska uppförsbackar. Däremot känns/syns det inget på kläderna än*morr* fick zickzacka in i min jeanskjol i morse. Förbaskade djävuls-kurvor.

 

Taktik-tråk...

Ja men alltså, jag ÄR inte riktigt där än, då jag tycker det är ok att lägga om kosten än för mycket. Men jag försöker nu (andra kvällen) att komma i från evt "små-ätare" beteenden. Inget allvarligt utan mer att det kan slinka ner vindruvor, eller morötter med dipp osv. Nu håller jag mig till mitt alltid lika goda vaniljté. Efter kvällsmaten runt 18-18.30, så får det räcka. Sen fortsätter jag tappert lyssna på kroppen när den säger att den är mätt. Det är bara det att ibland blir jag helt häpen över hur fort det går och hur lite jag har fått njuta av det jag har framför mig på tallriken. Svårt det där, det blir liksom en kamp mellan vad jag ser och vad jag känner, vad jag vill och vad jag bör göra.
I bland blir det rätt komiska stunder, då jag rusar för att slänga maten som blir över, innan mitt inre "mat-monster" hinner övertala mig om att den ska ner i magen. Det är nästan så att jag hör hur det gnyr till därinne i sin mörka håla i magsäcken*s*

 

"Get real-snack"...

Det är bara att inse, jag har bantat i hela mitt liv. På alla sätt möjliga. Det mest extrema sättet gav mig en slimmad, men ack så matt kropp som slank ner i storlek 34 och 36 utan större leende på läpparna. Och fast det är hemskt att tänka på att jag tog det dit, är jag konstigt nog tacksam. Hade jag inte gjort den resan hade jag aldrig nått hit där jag befinner mig i dag och framför allt inte till den plats jag strävar efter. Jag har helt enkelt behövt vara både "tjock" och smal, för att förstå.

 

Hej jag heter Elina och jag är Mat-olist...

Där har vi sanningen. Jag är beroende av den drog jag måste få i mig varje dag för att överleva, jag har dock en tendens att vilja överdosera.
Alla beroenden är oftast helvetiska att komma över eller att få i schakt, men vi mat-olister kan aldrig unvika maten som en alkoholist kan undvika spriten, vi måste möta denna utmaning, dag efter dag. Tänk, oavsett var vi är med våra kroppar och tänk, vad modiga vi är. Varje dag kämpar vi på!

 

"Sommaren -09"

Hoppas/vill/önskar jag:

 

* Komma i storlek 38 igen utan att ta ett djupt andetag och dra in magen.

* Kunna se mig själv i spegeln och genuint le åt det jag möter.

* Ha hittat en sund mathållnning där jag kan njuta av det mesta med måtta.

* Att min kropp är starkare, smidigare och inte riktigt så fluffig som den är nu.

* - - - - - - - - - - - - - - ;-) (Privat önskan)

 

(Fotot är taget när jag var på god väg mot min "smalaste" tid. Jag ser glad ut jag vet, men skenet bedrar. Anorexia-tankarna hade börjat ta fäste och jag mådde riktigt dåligt...tänk så lite vi vet, av det vi ser omkring oss)

 

*Kram på er*

 

 

Anmäl
2008-08-05 21:58 #1 av: Hoppfull

Hm, låter som du är på god väg Eleri-Twinkle... och att komma i en strl 38 .... tja, det lär nog inte hända för mig men det är en annan historia :)

Kram!!!

Anmäl
2008-08-05 22:02 #2 av: Eleri-Twinkle

Kram på dig Hoppfull:-) Vem vet vad vi lyckas med, alt har sin tid...det är väl det jag har insett.=)

Anmäl
2008-08-05 22:04 #3 av: Hoppfull

Kanske är det inte det viktigaste heller... :)

Anmäl
2008-08-05 22:08 #4 av: Eleri-Twinkle

#3 Svarade dig just i min andra tråd....men ja...kanske är det inte det viktigaste, fast just nu...i mitt fall är det mer viktigt än oviktigt tyvärr:-)

Anmäl
2008-08-05 22:15 #5 av: Hoppfull

Jag förstår precis... och man måste ta varje steg på den egna vägen... oavsett andras vägar (som alltid verkar enklare... ;)

Anmäl
2008-08-05 22:20 #6 av: Eleri-Twinkle

#5 Visst gör dom*S* Ibland drömmer jag om att kunna snabbspola min viktresa, du vet...dom dom gör "i filmerna"*fniss*

Anmäl
2008-08-05 22:23 #7 av: Hoppfull

Hahaha, ja för hos alla andra ser man ju BARA framstegen... vare sig misslyckandena eller kampen... eller hur?!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.