Livsstil och speciella behov

Från noll till 100%?

2008-08-27 18:21 #0 av: Eleri-Twinkle

Kan man klara av att bli sundare med i stort sett noll inspiration? Kan man bli en av de där som går på ”gym” och lyckas forma kroppen till snygga konturer och mer muskler, utan att vara direkt motiverad? Kan man ändra sina mindre bra vanor till sunda vanor, förnuftiga vanor och bättre vanor, när man vet hur svårt det är att bryta mönster? Det är JUST detta jag ska försöka att bevisa....som fullt möjligt!

 

Inre dialoger som krockar...

En anledning till att mitt "nya sunda tänk" får konkurrens, är det faktum att jag har två olika dialoger på gång inom mig. En dialog säger följande, "Gå ner i vikt", medan den andra säger, "Känn att du duger som du är".

Dessa två dialoger brutalkrockar någonstans i mitten inom mig och kräver helt enkelt någon form av polering och uppdatering.

 

En ny variant av dialog kan vara, " Jag duger som jag är, men jag kan ta hand om mig själv lite bättre varpå resultatet blir att jag tappar några kilon".
eller
Jag vill hedra min kropp som ett tempel, vackert för vad det är...men lite trädgårdsskötsel och skurande av golv, har väl ingen "dött av". *ler*

 

Två sätt att förnya sin inre dialog, så att den tillåter dig att älska/tycka om det som är...men även öppnar dörrar för en sund förändring till för att bara förenkla för dig och ditt liv.

 

Pepp-bilder...

Sätt dig ner och blunda en stund. Tänkt dig själv med de där kläderna du drömmer om att bära igen eller bara kunna ha på dig. Fyll sinnet med vad den tanken får dig att känna. Lycka, tillfredställelse, sexig-het, mer kvinnlig, mer säker osv. Låt ditt sinne bli fullkomligt bombaderat med dessa inre pepp-bilder av ett slankare dig. Detta är något jag personligen ägnar mig åt då och då, det blir som en affirmation som får mig att känna att det blir mer och mer möjligt. På så sätt börjar arbetet jag VET det kommer krävas att nå dit, kännas mer "lockande". Tankarna börjar få mer kraft att stå upp mot både godissug och chips-krisp i munnen*ler*

 

Verkligheten då?

Just nu är du den du är. Du ser ut som du ser ut och känner dig som du känner. Det är inte meningen att du ska behöva kraschlanda efter en pepp-bilds-stund. Då har det blivit fel. Meningen är att du ska bli laddad, inspirerad och glad. Det är aldrig för sent att börja vända tankegångarna...men du måste genuint vilja göra det.

Och latmasken...den får du "helt enkelt" slå på moppo!!!Skrikandes

 

Nu status...

Fortfarande kurvig, fortfarande för bekväm av mig, fortfarande vacklande...men...för min skull och för er skull, SKA JAG KLARA DETTA!!!

 

Nyfiken?

Vilka är ni som läser egentligen...snälla, kan ni skriva dit ert nick, så jag får se?Skrattande

 

Kram på er!

 

 

 

Anmäl
2008-08-27 20:07 #1 av: Isatis

Det är med stort nöje jag läser dina välskrivna, roliga, ibland sorgsna, någon gång dramatiska inlägg, som oftast avslutas med en insiktsfull knorr. /Isatis

Anmäl
2008-08-27 23:49 #2 av: [Norrbysa]

Jag tror du glömde huvudsyftet med att ändra sina vanor.. Att må bättre rent hälsomässigt...

Att orka mera.. vara piggare.. osv.. :-)

Anmäl
2008-08-28 00:58 #3 av: Eleri-Twinkle

Det var redan inkluderat som en självklarhet*ler* Men tack för du understrycker detta=) o att du läser=))

Anmäl
2008-08-28 16:15 #4 av: skruttan31

jag läser,, Tungan ute

Anmäl
2008-08-28 17:15 #5 av: Eleri-Twinkle

#1 Tack Isatis=))))

#4 Kyss

Anmäl
2008-09-07 09:03 #6 av: Lorita

Jag, läser så klar och längtar till varje gång jag får läsa nytt som är skrivet av dig.

Jag, funderar lite på dina tankar kring gym, jag tränar ju själv två dagar i veckan men jag gör det inte för figurens skull utan för att orka leva.

Gymmet ger mig bättre flås mer muskler som jag tar med mig till stallet och till hemmet och till jobbet så jag orkar med ett aktivt liv. Jag ser inte så vältränad ut men känner att jag är starkare än många trådsmala som inte tränar och det är det viktiga för mig.

Med vänlig hälsning Lorita
Sajtvärd för Konstnärer, Welshponny och Westernridning
Anmäl
2008-09-07 11:25 #7 av: Tatsja

Jag läser så klart, eftersom jag vill kunna komma in i vad som skrivs på denna sajt. Är rätt så ny här, men har erfarenhet av kost. Både för lite och för mycket. Allergier och så vidare

Tatsja ny medarbetare på Kost

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.