Livsstil och speciella behov

Bli stark!...

2008-07-11 00:01 #0 av: Eleri-Twinkle

Min pappa sa för inte så länge sedan en mening som verkligen satt sig i hjärnbalken. ”Sträva inte efter att bli så smal, bli stark istället”. Han talade av erfarenhet. 62 år gammal polis, fortfarande byggd som en grekisk gud*ler* och det är faktiskt så, min pappa är en förebild på många sätt och rent kroppsligt visar han vad bra mat och rörelse fortfarande kan göra för din kropp långt fram i livet.

 

Power-promenader...

Är det som gäller för mig nu. Mycket tack vare min "personlige tränare" har jag blivit biten och vill inte ge upp mina promenader. Jag har faktiskt gått varje dag nu, minst en timme. Idag är ett undantag, men jag tränar på min älskade orbitrek istället. Just nu har jag en paus efter att ha avverkat nästan 7km. Det är underbart att känna svetten lacka och blodet pulsera. Kroppen tackar en för den extra puschen och använder den stigande förbränningen till att fördela nyttigheterna av dagens intag till kroppens organ.

 

Dags att ge mig själv beröm...

Detta är SÅ viktigt just nu. Så många jagar sin idealvikt utan att inse det viktiga..."hur ska de kunna tycka om och acceptera sig själva väl framme vid målet om de inte kan göra samma sak under resans gång?"

Nej...inte mer, jag vill inte göra så denna gång. Jag tar mig ann självbilden från ett annat perspektiv denna gång. Istället för "utifrån och in" tar jag "innefrån och ut".

Så klapp på axeln för mig, för min dagliga kamp att göra både kropp OCH själ rättvisa!!!

 

Små steg...

Fast egentligen ett stort steg för mig. Jag har inte ens berättat detta för min "personlige tränare" (så du får läsa detta nu;-) ) men det var ett stort steg för mig att promenera i tajts på senaste promenaden. Jag har alltid haft svårt för mina runda ben, men nu beslöt jag mig för att vädra dem för allmänheten och stå upp för dem*ler* Det finns en värld för långa och slanka ben, så då ska det finnas en värld för mina små och robusta*ler*

 

Släng-högen...

Dit hör vågen. Jag kommer aldrig mer att väga mig. Siffror ska inte få avgöra mitt välmående, det ska självkänslan och dags-känslan få ta över. Dessutom känner  jag på kläderna om något inträffat viktmässigt, såååå...så får det bli!.

 

Styrkan utifrån..

Min UNDERBARE fantastiske man som älskar mig precis som jag är och mer därtill. Som får mig att känna mig vacker även tidigt på morgonen med morgonrufs i håret och dålig andedräkt.
Min FANTASTISKE lille son som säger att jag är vacker och söt och har en fin mage. *älska*
Min KANON goe "personlige tränare och tillika vän"=) För hans hurtiga "Nu kör vi på" attityd och goda hjärta!:-)

 

Nuuuu....

Är det dags att träna orbitrek igen *dricker upp det sista vattnet ur glaset*

 

Kram på er!!!

 

Av: Eleri_Twinkle

Datum för publicering

  • 2008-07-10
Anmäl
2008-07-11 09:28 #1 av: drutten53

kämpa på..det gör jag..är så glad över att jag går mina 5 km om dagen..ska snart ut på min runda..jag klappar mig själv på axeln..och säger  bra bra .nu var du dukitig...idag kommer jag oxå slänga ciggen..ska iallafall försöka..just nu har jag inga..jag kanske kommer att gå upp i vikt..men nu har jag gått i 11 dagar..så jag känner att det är ett MÅSTE nu..sen elina så peppar vi varandra här oxå..vi ska klara av det..eller hur..nu insulinet o skor på..sen hörs vi..min timmers runda väntar...kram kram..HEJ O HÅ VI UT SKA GÅ..

Anmäl
2008-07-11 10:49 #2 av: Eleri-Twinkle

Duktig du är vännen, 11 dagar...det är en attans bra början*ler* Stolt över dig*Krama* och stolt över att du tänker sluta röka, detta fixar du vännenKyss

Anmäl
2008-07-11 11:51 #3 av: drutten53

tack vännen..är nu hemkommen från rundan..durschad o klar för nästa äventyr..ska ner på banken..sätta in lite pengar..en stund sen dras bilskatten direkt..sen ska vi handla..för mitt barnbarn Nikita blir 4 år idag...JAG SKA KLARA AV DET..för sigpengarna ska gå till nya bilen istället...varje månad..kramekram på dig

Anmäl
2010-12-19 21:02 #4 av: Mitralis

Låter inte alls tokigt det där Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.