Livsstil och speciella behov

Vaxa dig vacker...

2008-06-25 14:02 #0 av: Eleri-Twinkle

Tänk om det ändå vore så enkelt som i tvreklamen. Jag fann mig själv grimas-mima i kör med den klämkäcka reklamrösten. Vaxa benen får mig möjligtvis att känna mig len, men vacker...nä...det krävs mer än hårlösa ben.

Men viljan finns och jag prövar olika vägar att nå dit. Fokus just nu är som ni vet är kosten, att finna en annan sorts njutning och att tysta mitt inre kakmonster som egentligen älskar så mycket mer än bara kakor.
Sen måste jag lära mig konsten att minska omfånget på mitt blickomfång*s* dvs jag måste bli tunnelseende på vägen till kassan i mataffären. Det är ju rena minfältet av gott där*suck* Fast egentligen om jag ska vara tokärlig nu, så ligger mycket av problemen i  mitt "unna-mig-tänk".

De goda intentionerna...

Jag har alla intentioner att unna mig något måttligt gott till helgerna. Faktum är att måndag till fredag brukar gå helt enligt "reglerna" för en sund kosthållning, men när det är dags för helg blir det allt svårare. Genast kommer suget och jag önskar att det hade handlat om att jag snöar in mig på en sak, men jag vill liksom ha allt då. De gånger jag kämpat mig igenom att verkligen mysa med en god middag och kanske lite snacks på kvällen, så sitter mitt inre kakmonster och gnäller över att jag missunnar eller går miste om något. Dagen därefter påminner det om att jag faktiskt inte unnade mig mycket alls under gårdagen och därför med all rätt kan fortsätta idag, allt medan det dåliga samvete trycker på den röda stopp-knappen. Beroende och självinsikt slåss om att höras, varpå det blir svajigt i resultaten.


Att väcka den inre dialogen...

Och fråga sig själv "varför?" kommer med all säkerhet blir ett bra hjälpverktyg väl jag kommit över den första abstinensperioden och fortsatt min nya "livs-linje". Men just nu kan jag nog inte upprepa det nog, att det skulle göra så ont att göra rätt eller åtminsone vara så motsträvigt. Det är nu jag får möta det jag flyr undan, mig själv. Eftersom mat-begärdet endast är ett symptom och "bara" en del av hela "knuten", så jobbar jag stenhårt med mig själv på många plan just nu.


Ersättnings-mys

Jag har börjat kika på komplement till att stilla mitt inre kakmonsters begär. Godis har jag mer eller mindre lagt på hyllan helt och hållet eftersom jag är så pass sockerkänsligt att hela jag går upp i varv. Dessutom sover jag knappt natten efter en godispåse och dagen efter får jag en sockerdipp som heter duga och känner mig lågare än låg. Så alternativet för godis blir oftast gröna, hårda vindruvor. Dem älskar jag helt enkelt.
Sen har jag hittat rostade sojabönor att knapra på, dom är både salta och krispiga, det funkar även med rostade solrosfrön. Sen har vi de underbart knapriga morötterna från Ica, "nyskördade" tror jag de heter. Till dom gör jag en vitlöksdipp på gräddfil light*gott* Så visst sjutton finns det mycket man kan byta ut mot nyttigare alternativ och ändå lyckas lugna begäret och känna mys.

Pepp-bombadera sinnet

Det är något jag också börjat göra. Jag visualiserar mig själv något slankare, glad, frisk och stark. Jag fixar givetvis något fint att ha på mig, håret uppsatt snyggt och så vidare. Jag får nästan alltid gensvar i form av en inre lyckokick och ett "ja" från själen. Det i kombination att jag fråga mig själv "varför behöver du detta egentligen?" när jag får mina sug, kan hålla tålamodet och strävan att forsätta uppe.

Sen var det, det där med spegelbilden...

Den biten lämnar jag till nästa artikel!

Kram

 

Av: Eleri_Twinkle

Datum för publicering

  • 2008-06-25
Anmäl
2008-06-25 14:49 #1 av: drutten53

gumman..utseendet behöver du verkligen inte titta på..lika så spegelbilden..du har ju allt redan....

gurkstavar är oxå gott att dippa...selleri paprika...gjorde en god dipp igår..till thaigrytan..skar ner gönsaker i bitar..vitkål/paprika/selleri/lök/champinjoner..stekte detta i matolja..lite finskuret nötkött..som hade då legat över natten i marinad...stek allt..sen ris till..du får lite vätska från oljan o soyan..men gjorde en dippsås...1 burk crema frasie---halv burk majonäs naturell...chilisås..tacokrydda aromat...smaka mig fram till bra smak....majonäs är inte farligt att äta..nu ska det bli 9 års kalas så vi hörs sen...var rädd om dig..jättekram

Anmäl
2008-06-25 22:11 #2 av: Sagakeramik

He he... jag kan inte låta bli att skratta lite åt ditt kakmonster, för jag tror att det är nån nära släkting till mitt kakmonster. Den kör precis samma dialog som ditt.

Det där med "att unna sig" har jag också, väldigt väldigt jobbigt. Jag har fortfarande inte kommit på hur jag ska komma över det tänket. Orden "lagom" eller "lite" gillar mitt monster inte alls.

Istället för gräddfil så kör jag med turkisk yogurt. Funkar kanon att göra goda såser, dippsåser och zatziki av...tror det är lite mindre fett i det än gräddfilen.

Om du kommer på ett sätt att få tyst på kakmonstret så vill jag gärna veta hur:D

 

Anmäl
2008-06-26 14:40 #3 av: Jane-Lyzell

Åter igen bra skrivet - och sätt koppel på ditt kakmonster:-)

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-06-26 15:18 #4 av: Eleri-Twinkle

#1 tack annie, men du vet..ibland är det inte riktigt så lätt som det "ser ut att vara". Har man fått höra att man var ful sedan barnsben så sitter det ir yggraden, men jag jobbar på det:-) Tack för dipptipsen o thaigryta mmm*pussar*

#2 Ihihihi, kanske är det så att alla kakomonster är släkt, de har ju som sagt onekligen liknande drag*s* turkisk yoghurt, mums, det lät gott=)

#3 I´m trying Jane, I´m trying*S*

Kram

Anmäl
2008-06-26 18:14 #5 av: drutten53

men snälla elina..du är ju söt som en sommardag...och mer till...idag är jag glad..min önskan har slagit in..kolla på ÖN på önsketråden...så min dag har varit i den..hihi..kram o var rädd om dig...puss på pannan

Anmäl
2008-06-26 20:22 #6 av: Eleri-Twinkle

*rusar dit=)*

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.