Fläskfilé, serverad med färg.
Ögat vill ha sitt när man äter, mycket färg, färg ger oss vitaminer och mineraler, antioxidanter ger grönsakerna färgen, ju mer färger ju mer olika näringsämnen får vi i oss. Därför tilltalas ögat av färgglad mat.
Här är ett uppläggningstips på fläskfilé, gott och enkel bjud mat eller lite festligare en fredagskväll med familjen samlad.
Putsa fläskfilén och stekt den hel snabbt helst i smör, det ger en finare stekyta än olja. Sen lägger man in filén i ugnen, 200 grader, och får den genomstekt, gå på känsla eller använd stektermometer filén ska upp till 70 grader i mitten. Sen tar man ut fläskfilén och lindar in den i folie och låter köttet vila lite.
Skär grönsaker efter tycke och smak desto mer färg ju bättre, skiva upp fläskfilén och läggupp tillsammans med grönsakerna.
Mer sallad till gör bara maten mer färgglad.
Här har min son fixat gurka lite prydligt i en skål.
Relaterade länkar
Av: Lorita* [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Lorita'))
- [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Lorita', 'Contact.aspx'))
Datum för publicering
- 2008-03-24
Ser jättegott ut!
Tack
Du verkar vara en hejare på matlagning, blir hungrig när jag ser dina bilder!
#3 Tack, det är ju väldigt enkel mat och nyttig Jag tror inte man ska bjuda på för krånglig mat, det enkla blir oftast bäst.