Annons:
Etiketternäringochreceptartikel
Läst 7185 ggr
Lorita
2/3/08, 11:03 AM

Av ett halvt paket degblad

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Gjorde jag dessa örtkryddade pinnbröd, lite inspirerat av Italien och det brödpinnar man får på restauranger ibland. Lätt och enkelt som kan göra en måltid lite festligare och gott till en soppa tillexempel. Torkade frysta eller färska örter kan man använda efter tycke och smak, man tar vad man har tillgång till också ägg till pensling för färgen och för att det ska hålla ihop.

Man börjar med att dela ett paket med degblad.

Pensla ett blad med ägg och strö över örter efter tycke och smak. Här använder jag torkad oregano.

Rulla ihop degen till en pinne och pensla ytterligare en gång med ägg.

Sen gräddar man i ugnen ca 200 grader tills pinnarna fått önskad färg, ca 7-12 minuter, gott och festligt tilltugg till t.ex. en soppa.

Av: Lorita

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Lorita'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Lorita', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2008-02-03

Med vänlig hälsning Lorita
Sajtvärd för Konstnärer, Welshponny och Westernridning




Annons:
ullna
2/4/08, 9:02 PM
#1

Vore kul att veta hur mycket kolhydrater filodegen innehåller. Det är väl gjort på rismjöl eller?

Jag vet att somliga äter lite bröd men jag är försiktig.

Lorita
2/4/08, 9:29 PM
#2

Jag ska titta efter nästa gång jag köper hem, det blir nog på torsdag då det är mina handlardag.

Med vänlig hälsning Lorita
Sajtvärd för Konstnärer, Welshponny och Westernridning




Kia
2/5/08, 12:54 AM
#3

Åhhh tack för ett bra recept. En vän till mig har filodeg som jag av misstag handlade, skulle haft ngt annat. Men nu bara den ligger där. Detta kan han göra. Ska tipsa honom…..

Själv kan jag inte äta det, men han kan så detta var jättebra:)

Upp till toppen
Annons: