Näring, Allmänt matnyttigt och recept

Skalman

2007-01-29 08:26 #0 av: Lorita

Ni vet den där sköldpaddan i tidningen Bamse, han som uppfinner allt, jag kom att tänka på honom. Men vad har han med kost att göra, frågar ni er säkert, för mig är han en förebild.

Han har uppfunnit något som vi alla borde ha och leva efter, nämligen ät och sovklockan. Ringer den så kan inte något stoppa Skalman, då gör han vad klockan slår, äter eller sover. Tänk om vi, stressade datamänniskor, kunde ta till oss det. Se till att sova på rätt tider och tillräckligt länge och låta magen få mat vid fasta tider. Äter man vid regelbundna tider då har vi en mat klocka, vår egen mage kurrar till lite.

Sova, det är också svårt att få tid till, man ska bara göra lite till eller se färdigt detta på TV. Video, digitalboxar i all ära men icke, vi sitter uppe och pressar lite till och tar något att tugga på för att orka vara vakna. Vi jobbar över, för att bli färdiga i tid, även om vi vet att det inte blir riktigt bra, vi hade kunnat sova och sen gå upp och ta det på morgonen efter och få ett bättre och snabbare resultat. Nej då, vi ska prompt bli färdiga i kväll och bli så trötta så vi mår illa.

Tänk om man kunde vara som Skalman, vägra övertid, vägra flytta på luncherna. Kineserna har år efter djur, apan, draken, hunden, fåret......vi, vi skulle införa sköldpaddans år och leva som Skalman. Lägga oss i tid, äta i tid och leva i tid.

Av: Lorita

Datum för publicering

  • 2007-01-29

Med vänlig hälsning Lorita
Sajtvärd för Konstnärer, Welshponny och Westernridning
Anmäl
2007-02-15 17:24 #1 av: MarieK

Jag lever rätt mycket som skalman tror jag. Jag har ett jobb där det råder hyfsad balans så jag slipper jobba över. Jag är hemma på en kvart och har jag tur slipper jag handla först.
Jag äter tre mål och ett par tre mellisar. Jag sover rätt bra även om det kunde vara lite mer. Jag tränar några gånger i veckan och går varje dag.
Jag lever gott och mår bra tack vare att jag hittat balansen. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.