2006-09-19 23:41 #0 av: MarieK

Är du rädd att maten ska börja brinna på spisen. Då ska du välja svensk köttfärs. Den är full av bromerade flamskyddsmedel den. De kan stoppa den mest ihärdiga brand. Och inte blir hamburgarna du gör sega heller. Det finns ju fullt med mjukgörare i köttfärsen.

Visst har vi det bra i den svenska tryggheten. Bland klämskydd, barnsäkra skåpluckor och hjälmar av olika slag kan vi tryggt laga vår förgiftade mat utan risk för brand i köket. Och samtidigt blir vi konserverade för eftervärlden av alla intressanta kemikalier.

Nu har jag målat den onde på väggen ett tag. Men livet är ju bättre än så. Äter vi på rätt sätt så kan vi både må bra och njuta av maten och varandra. Ftalater och konstgjorda myskämnen till trots. Så länge man inte äter strömming från Östersjön till frukost, lunch och middag varje dag året om. Eller 20 påsar chips om dagen. Det är otrevligt att det finns så mycket konstigt i maten, men mängderna är trots allt så små att ett normalt intag inte är farligt.

Ta de stora svarta tidningsrubrikerna med en nypa salt och lev livet med mig. Kost är så mycket mer än just bara kost. Det är upptäckarglädje, vackra och frestande uppläggningar och smaksensationer i sällskap med vänner eller den du älskar mest. Eller för all del en safari på alldeles egen hand bland nya smaker och råvaror