2006-10-04 22:27 #0 av: MarieK

Att låta bli att röka är inte så svårt som jag trodde. Jag har valt att sluta, valt att vara icke-rökare. Men när det gäller viktminskningen är det inte lika lätt. Jag kan knappast välja att sluta äta, jag måste i stället välja rätt! Det är väl en sak när jag tillagar maten hemma, då vet jag åtminstone vad jag får i mig och hur mycket. Då är det värre när jag ska handla färdigrätter ute i affären eller äta ute.

Serveras det fisk ute är den antingen panerad eller tillagad som gratäng. Kött simmar ofta i sås och pastan är nästan kokt i grädde. Inget för mig alltså.
Färdigmaten i affären är inte lika fet, tvärt om. Maten innehåller för lite av allt som min kropp behöver. Oftast behöver jag komplettera med bröd, pålägg och frukt. Då kan jag ju lika gärna göra allt hemma och ta med mig i stället.
Nog, det fick jag häromdagen när jag skulle köpa färdigmat i affären. Jag valde länge bland hyllorna och fastnade till slut för "Couscoussallad med kyckling och ananas" Gott!
Väl på jobbet så tittade jag lite närmare i byttan med mat och undrade lite smått varför den överhuvudtaget kallades för "Couscoussallad med kyckling och ananas"
Av totalt 450 gram var 17 % kyckling, 17 %!! Av ananasen såg jag endast en skiva och couscousen fick jag leta länge efter. Ca 20 gram var det av den varan och resten bestod av vanlig hederlig grönsallat.
Nä, det är lika bra att göra hela jobbet själv annars kommer jag att få svårigheter att bli en smal och sund icke-rökare!

 

Av: MarieK

Datum för publicering

  • 2006-10-04