Övrigt

iFokus mot mobbning!

2012-10-18 17:08 #0 av: Anterrabae

Mobbning (även kränkande särbehandling) innebär att en eller flera personer utsätts för systematiska uppsåtliga handlingar som anses hotfulla eller störande inom en social grupp. På iFokus har vi kommit överens om att inte tolerera mobbning.

Många människor på ett ställe

iFokus 300 sajter besöks varje månad av omkring en miljon människor. Vi har alla olika bakgrund, erfarenheter och värderingar. Vi har olika saker att bidra med i diskussionerna. Det är styrkan med en plats som iFokus. Här kan du få nya infallsvinklar och perspektiv. Samtidigt ställer det krav. Vi måste vara lyhörda för varandra.

iFokus ska kännas tryggt

Vårt mål är att man som medlem ska uppleva iFokus som tryggt och fritt från mobbning. Vi måste därför uppträda på ett sånt sätt att inte andra känner sig hotade när vi diskuterar. Det en person uppfattar som engagemang och diskussionsiver kan en annan uppfatta som hotfullt eller kränkande.

Känner du dig utsatt?

Om du känner dig mobbad eller hotad är det viktigt att du talar om det. I första hand för värden på den sajt det gäller. I andra hand för någon av medarbetarna. Tala om vem eller vilka du känner dig utsatt av, vad som får dig att känna så och vad du förväntar dig att någon gör åt det. Bifoga gärna exempel från diskussioner. Då är det mycket lättare att bilda sig en uppfattning.

De flesta vill väl

Utgå ifrån att det du läser på iFokus är skrivet med gott uppsåt. Oftast är det nämligen så. Om du är osäker kan du alltid fråga vilken avsikt som ligger bakom ett inlägg.

Tack till Niklas som sammanställt denna information! /Anerrabae -Ida

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-10-18 17:26 #1 av: DesK

Detta är mycket viktigt att vi alla hjälps åt med, ingen ska behöva känna sig hotad eller kränkt. Tillsammans kan vi!

Désirée

Anmäl
2012-10-18 18:43 #2 av: [Mairah]

Absolut! Håller med. Ingen ska behöva känna sig mobbad eller kränkt.

Anmäl
2012-11-06 16:00 #3 av: Anterrabae

Ännu viktigare!

jag slår ytterligare ett slag för att att vi ska vara trevliga och förutsätta att alla som skriver har ett gott uppsåt. Inte tillskriva någon en dold agenda, eller onda motiv!.

 

Nu är jag väldigt glad över att att det, vad jag vet, inte förekommit eller förekommer på denna sajt, och jag är mån om att det ska förbli så. Så jag vill tacka alla medlemmar för att ni gör ett trevligt och bra arbete, och månar om varandra! All cred och heder för det!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-08 12:50 #4 av: [Mairah]

Härligt att höra SkrattandeGlad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.