Tankar, tips och idéer

Nyttigare alternativ

2016-11-29 20:45 #0 av: sp0ngeb0b

Hej! Jag har ett problem som jag har väldigt svårt att bli av med. Jag ÄLSKAR sötsaker och snacks i de flesta former, vilket inte är så positivt då jag skulle behöva gå ner i vikt. Varje kväll när jag sitter och pluggar, läser eller ser på TV blir jag fruktansvärt sötsugen. Jag söker därför tips på nyttiga snacks som jag kan äta på kvällarna! Jag försöker äta frukt eller ta en kopp te när jag blir sötsugen men vill gärna prova något nytt. Det blir oftast äpple, apelsin, banan eller kiwi. 

Vad brukar ni ha för nyttiga snacks om kvällarna? Jag välkomnar alla tips - frukter jag inte brukar äta, röror, pålägg till mackor eller färdigköpta produkter. Helst inte för dyrt, och jag vill inte ha massa tillsatt socker och onödigheter. Det får gärna vara veganska produkter/recept eftersom jag är vegan, men det mesta finns ju som veganskt alternativ. Glad Så bara bomba mig! Skrattar 

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2016-11-29 20:51 #1 av: DesK

Rotsaker skurna i stavar, t ex morötter, rättika och kålrabbi är jättegodatt knapra på. Fröknäcke är också gott och te av många sorter. Vill du ändå ha en dipp, så är t ex guacamole gott och nyttigt.

Désirée

Anmäl
2016-11-29 21:14 #2 av: VildaVittra

Ofta är det att man vill sitta och plocka med händerna och då passar råkosttallrik med dipp väldigt bra, den kan man variera med olika dipper och grönsaker (och även ta frukt i bitar som man dippar i "söta" såser). 

Sedan har jula just nu rea på en äppelsvarv, då kan du göra äppelchips i ugnen väldigt lätt. https://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/koksmaskiner/matberedningsapparater/riv-skalmaskiner/appelsvarv-810046/

Ytterligare en god plockmat som är lätt att göra är rostade kikärtor. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-11-29 21:19 #3 av: DesK

#2 Rostade kikärter är så gott, hur lyckas du med dem? 

Rostade och kryddade nötter och mandlar är också gott Glad

Désirée

Anmäl
2016-11-29 21:28 #4 av: VildaVittra

#3 Jag ser till att de rinner av ordentligt innan jag blandar dom med olja och massor med kryddor. Det ska inte snålas på smak. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-11-30 08:34 #5 av: amandajklath

Beroende på hur sent om kvällen det är så kan det hjälpa att gå och borsta tänderna eller dricka citronvatten.
Annars tycker jag du har fått bra alternativ från ovanstående, du kan ju egentligen äta vilken grönsak som helst. Här hemma hos mig blir det oftast morot eller paprika och väldigt sällan frukt om kvällen då jag tycker att det triggar igång sötsuget mer men det kan vara olika från person till person med vad som triggar.

Anmäl
2016-11-30 08:41 #6 av: sp0ngeb0b

Tack så mycket för alla tips! Glad Rostade kikärtor har jag velat prova ett tag så nu är det nog dags för det Skämtar
#5 Jag upplever inte att frukt triggar sötsuget. Jag tror att jag bara är sugen på något att äta, för oavsett vad jag äter så hjälper det. Jag glömmer typ bort att jag är sugen på godis då Gapskrattar Borsta tänderna är faktiskt väldigt bra! Men ja det beror ju så klart på vad klockan är. Citronvatten får jag dock testa!

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2016-11-30 16:29 #7 av: amandajklath

#6 Då finns det ju mängder med smarriga frukter och bär. Mango, hallon, jordgubbar, grapefrukt, päron, melon :D

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.