Annons:
Etikettrådochrön
Läst 1171 ggr
DesK
2/16/18, 10:32 AM

Opastöriserade mjölkprodukter

Vilka för- och nackdelar finns det med att äta /dricka opastöriserade mjölkprodukter? 

Jag har alltid klarat opastöriserat bättre än pastöriserat, likadant är det med min ena dotter. För en tid sedan fick jag rådet av en läkare att skippa alla mjölkprodukter, vilket jag gjorde, men det skulle vara trevligt att någon gång ibland kunna äta lite fin ost.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Effie
2/16/18, 4:19 PM
#1

Vad jag har hört är att mycket av det nyttiga försvinner vid pastörisering. Enzymer och annat (fråga mig inte vad; så bra koll har jag inte). Och, som du själv märkt, att det är lättare att tåla.

Jag har också fått rådet, när det gäller att stärka tarmfloran, att äta opastöriserade mjölkprodukter.

Nackdelar? Ja det beror väl på om man slarvar med hygienen. 

Men jag har inga länkar att styrka detta med; det är bara vad jag läst lite här och där.


Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Upp till toppen
Annons: