Tankar, tips och idéer

Spara fett från fiskkok som tillskott?

2019-03-11 20:30 #0 av: tlover

Något jag tänkt på då jag kokade lite lax häromdagen var att det blev mycket fett som jag fick kasta. 0,5-1dl. Tror ni att det går att spara nästa gång som kosttillskott de närmaste dagarna? Hur länge tror ni att det håller isåfall?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-03-11 21:24 #1 av: DesK

Det bör funka att spara i 3-4 dagar i kylen

Désirée

Anmäl
2019-04-11 22:22 #2 av: NiklasTyreso

Fett löser både vissa vitaminer och smakämnen, så skickar du ner fiskfett i ex en grönsakssoppa så blir det både nyttigare och får mer smak.

Anmäl
2019-04-26 07:39 #3 av: Sindri

Oj, det var synd att du kastade. Hoppas du inte spolade ner det i avloppet?
Fiskfett innehåller omega 3 som man lätt får brist på.
I många buljongrecept det att man skall skumma av fettet, men det tycker jag är helt fel, jag gör det aldrig. Jag har haft buljong med rejält fettlock i frysen i många månader utan att det blivit dåligt.
Lax skall inte hålla sig mer än tre månader i frysen på grund av fetthalten, men jag har haft lax längre än så som var jättefin. Den var visserligen ekologisk, men kan inte tänka att det gör någon skillnad.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.