Spara fett från fiskkok som tillskott?
Något jag tänkt på då jag kokade lite lax häromdagen var att det blev mycket fett som jag fick kasta. 0,5-1dl. Tror ni att det går att spara nästa gång som kosttillskott de närmaste dagarna? Hur länge tror ni att det håller isåfall?
l'm back
Det bör funka att spara i 3-4 dagar i kylen
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Fett löser både vissa vitaminer och smakämnen, så skickar du ner fiskfett i ex en grönsakssoppa så blir det både nyttigare och får mer smak.
Oj, det var synd att du kastade. Hoppas du inte spolade ner det i avloppet?
Fiskfett innehåller omega 3 som man lätt får brist på.
I många buljongrecept det att man skall skumma av fettet, men det tycker jag är helt fel, jag gör det aldrig. Jag har haft buljong med rejält fettlock i frysen i många månader utan att det blivit dåligt.
Lax skall inte hålla sig mer än tre månader i frysen på grund av fetthalten, men jag har haft lax längre än så som var jättefin. Den var visserligen ekologisk, men kan inte tänka att det gör någon skillnad.