2006-12-12 11:20 #0 av: MarieK

Här är ett recept jag gjorde i mitt skolarbete när jag läste till kostrådgivare. Det är både gott och har en bra energifördelning om man som jag följer SLV´s rekommendationer.

Mie´s lammkött. 1 port.

100 gr lammfärs
25 gr lättyoghurt
200 gr krossade tomater
1 färsk tomat
1/2  liten rödlök
1 tsk olivolja
1 skiva vitt bröd, typ franska
250 gr kokt pasta, fullkorn
200 gr blandad råkost
Sv.peppar, salt, spiskummin, vitlök, basilika efter behag

Blanda färsen med yoghurt och bröd, krydda med salt, peppar, spiskummin och vitlök/vitlökspulver.
Forma till bollar och stek i ugn i 225 grader tills de är genomstekta. Under tiden, hacka löken och "smält" den i olivoljan, skär tomaten i bitar och ha i den. I med de krossade tomaterna och koka ihop i ca 15 minuter. Smaka av med kryddor och ev. en nypa socker till tomaterna. I med lammbollarna och basilikan. Servera med nykokt pasta och råkostsallad.

KH 55,27 %
Prot 21,52%
Fett 23,21 %
MåltidsGI 48
Kcal 700

Relaterade länkar

Av: MarieK

Datum för publicering

  • 2006-12-12