True fact about Chocolate
I århundraden har människan fascinerats av choklad. Människan har på sistone börjat använda choklad som "krydda" i vissa maträtter, som t.ex. Hummerstjärtar med vit-choklad sås.
Nuförtiden så ser människan chokladen som konfektyr det vill säga som "godis". Men det finns Gourmeter som faktiskt recencerar choklad efter böna, färg, tillagning, doft och smak.
Men förr i tiden så var chokladen väldigt värdefull för Maya-indianerna, eftersom de använde kakaobönorna som pengar. Det är dock inte känt hur de upptäckte den komplicerade processen som omvandlar bönorna till förädlad choklad.
HÄLSA:
I nordamerika användes chokladen för medicinska syften mellan 1500 talet till 1700/1800 talet. De trodde att choklad kunde bota sjukdomar vid dryckform, och det klassades som ett homeopatiskt medicin. Även nu används choklad för medicinska syften- fast inte som förr i tiden. Nu säger forskare att choklad motverkar hjärtsjukdomar på grund av sina goda ämnen!
Choklad innehåller bl.a mycket koppar, magnesium, järn, antioxidanter och fenoler. Alla dessa ämnen är bra för kroppen, antioxidanterna och fenolerna ger kroppen energi.
CHOKLAD I KRIG
Chokladen har även används under krig. Man gav soldaterna "militärchoklad" som delades ut till alla militärer i USA. 40 gram choklad innehåller lika mycket fenoler som ett glas rött vin. Antioxidanterna har bevisats motverka risken för cancer eller hjärtsjukdomar.
CHOKLAD I BÖCKER OCH FILMER
Choklad har haft en "roll" i flera böcker och filmer som t.ex. Kalle och chokladfabriken.
Och i den kända filmen "Forrest Gump" förekommer citatet "_Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get".
_Choklad har även en roll i filmen "Chocolat" som regisserades av Lasse Hallström..
SO remember- EAT CHOCOLATE ;)
//Carlo _(Inspiration från http://sv.wikipedia.org/wiki/Choklad)_
Bilder:http://www.fotoakuten.se/soekresultat_gratis_bilder.html
Hälsningar,
Carlo
Följ mig på instagram: andrethenoble
Medarbetare på choklad.ifokus.se & blodgivning.ifokus
Det är nog jag som ska tacka dig för att jag fick publicera min artikel här i Kost.ifokus.
Så jag tackar för mig :)
Hälsningar,
Carlo
Följ mig på instagram: andrethenoble
Medarbetare på choklad.ifokus.se & blodgivning.ifokus
Jodå, choklad äter jag så det räcker och blir över. Eller ja, bokstavligt talat blir det ju inget över…
Det verkliga livet existerar i fantasin. Did I mention demons?
Mmmm, vad vore livet utan choklad
Choklad har många goda och medicinska egenskaper. Mycket uppskattat.
Synd bara att jag själv tillhör skaran som inte kan njuta denna delikatess utan att få migränen från "ett varmare ställe - inte spanien" efteråt.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#6 Trist för dig
Jag älskar mörk choklad i alla former, och gärna med nötter! Det gör ju inget att det är nyttigt också
Tror jag ska vara lite nyttig nu
#7 Jo men migränen är tristare Jag tror dessutom att det är tillfälligt, jag har ju tålt det hur bra som helst förr. Problemet är väl att våga prova och hoppas att jag inte får ont i skallen. Hehe
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade