Etiketttankartipsochid-er
Läst 3743 ggr
Anterrabae
2013-03-22, 22:00

Rödbetskvass - en magkompis

Att mjölksyrade produkter är bra för magen vet vi. Och jag tänker lite som så att ju fler varianter desto bättre. Så här kommer jag med en till.

Det är mjölksyrad rödbetsdryck. så här gör man:

  • 1 stor eller 2 mellan eller 3 små ekologiska rödbetor skalas och tärnas i ca 1,5 cm stora bitar. Dessa läggs i en burk/flaska som rymmer en liter, alternativt fördelas på två halvlitrar.

  • Ca 1dl vassla från yoghurt hälls över rödbetorna. det går med vilken naturell yoghurt som helst, även soya eller havre. Har man inte yoghurt, så kan man starta den med vad som helst som är mjölksyrat. Tex lite surkål, lite mjölksyrat äpple, eller något annat som passar. Har man just gjort rejuvelac så kan man starta på några av kornen.

  • Fyll upp med vatten, rent. Gjärna uppkokat och avsvalnat. Sätt på locket och låt jäsa på bänken i två dygn.

  • Sila av vätskan och spara i kylen.

  • Rödbetorna sparas och får nytt vatten, denna gång behövs ingen starter, då mjölksyrningen redan är igång. Två dagar senare är andra omgången kvass klar.

Vad har man då detta till? Den är fullsmockad med vitaminer och mineraler, förutom att det är ett probiotiskt tillskott. Rödbeta är dessutom leverrenande, så den hjälper kroppen att göra sig av med gifter, och detoxa.

Man bör dock börja försiktigt, det är verksamma grejer och för mycket på en gång kan ge avgiftningsbersvär, som huvudvärk, illamående och yrsel.

Rekommenderad dos är ca 1-1,5 dl morgon och eftermiddag, till mat.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anterrabae
2013-03-22, 22:01
#1

Här har vi alltså en probiotika, fri från säd, och fiberfri.. Precis vad känsliga magar behöver!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

DesK
2013-03-23, 08:47
#2

Toppenbra beskrivning! 🙂

Désirée
Afghan lives matter

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Upp till toppen